Виховна робота на Фізико-математичному факультеті

Виховна робота зі здобувачами вищої педагогічної освіти на фізико-математичному факультеті ХНПУ імені Г.С.Сковороди є невід'ємною складовою освітнього  процесу, а під час воєнного стану вона набула ще більшої значущості.

Основними напрямами виховної роботи є: громадянське, національно-патріотичне, професійне, правове, етичне, трудове, економічне, екологічне, мультикультурне, художньо-естетичне, фізичне виховання,  формування інформаційної культури.

Не зважаючи на те, що  взаємодія учасників освітнього процесу відбувається переважно  в дистанційному форматі, було знайдено та реалізовано нові форми  виховної роботи, запроваджено шляхи продуктивної комунікації, створено унікальне  освітньо-виховне середовище в онлайн. 

Усі заходи та проєкти переформатовані до дистанційного та змішаного формату проведення, учасники освітнього процесу мають доступ до необхідного обладнання та інформаційних ресурсів, студентам та викладачам надається всебічна підтримка та супровід. Завдяки інтернет-ресурсам університету та факультету, а також представництву у  соціальних  мережах забезпечується презентація та промоція усіх подій у медіапросторі. 

Саме через долучення до університетського комунікативного простору  в процесі підготовки та проведення виховних заходів і проєктів у дистанційній та змішаній формі відбувається  формування  міцного колективу фізико-математичного факультету, а  студенти мають можливість як набути професійної майстерності, так і розкрити власні здібності, реалізуватися, набувати розвинених софт-навичок.

Таким чином, завдяки новаціям у здійсненні  виховної роботи  на фізико-математичному факультеті ХНПУ імені Г.С.Сковороди в актуальних умовах  вона набула нових особливостей, серед яких:

- подолання просторових та часових бар’єрів між учасниками освітнього процесу;
- загальне кількісне та якісне збільшення числа учасників заходів з виховної роботи;
- індивідуалізація роботи зі студентами;
- популяризація ідеї студентського самоврядування;
- зміни у організаційних засадах та впровадження нових прийомів виховної роботи;
- зростання  цифрової компетентності учасників освітнього процесу тощо.  

Новини про нашу роботу в соціальних мережах:

Досвід роботи фізико-математичного факультету руйнує стереотипи обмеженості онлайн-навчання, а приклади впроваджених студентських активностей доводять відсутність  перешкод  для того, хто  воліє стати  професіоналом своєї справи, зрілим,  діяльним та свідомим громадянином України!

 

Запрошуємо усіх на фізико-математичний факультет!


 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.